- Arife Tarif Gerekmez! Sevdamız ata yadigarı aziz vatanımızın tam bağımsızlığı ve bekasıdır.
İstiklal ve istikbal savaşımızın akabinde ‘Bağımsızlık benim karakteridir diyen’ Kahraman Asker, Ordularımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde atalarımızın kanlarıyla, canlarıyla bizlere emanet ettiği Aziz Vatanımız Türkiye Cumhuriyeti devletimizin dünyaya ilanının 100’üncü yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu anlamlı ve güzel günümüz kutlu, mutlu ve umutlu olsun.
- Türkiye Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’üncü Yıldönümü (1923 – 2023)
100 yıl evvel karşımızdaki 7 düvel ‘emperyalist devletler’ yine türlü entrikalarla bizleri tekrar bölmek, parçalamak için türlü türlü hilelerle ülkemizi içerden ve dışardan kuşatıp bölmeye, parçalamaya çalışmaktadırlar.
- Geçmişini Bilmeyenler Geleceğine Yön Veremezler…
Tarih bir toplumun hafızasıdır. Geçmişimizi ve tarihimizi mutlaka öğrenmek zorundayız. Bu ve benzeri değerleri öğrenmek varlık sebebimizdir. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan bedeller ödemek zorunda kalırız. Bu bakımdan tarihimize mal olmuş kahramanlarımızı tanımalı ve onların yaşantılarını sosyal hayatımızda örnek almalıyız. Kökleri tarihin derinliklerinden gelen asil bir milletin meydana getirdiği medeniyetimizin izleri takip edilmelidir. Bu değerlerimiz genç kuşaklara kusursuz ve eksiksiz aktarılmalıdır. Bizim kahramanlarımız azımsanmayacak kadar çoktur. Onları kendimize rehber edinmeliyiz. Bunlar kahraman askerlerimiz, devlet adamlarımız, ozanlarımız, şairlerimiz, ilim ve bilim adamlarımız.
- Önümüzde Oldukça Önem Arz Eden Bir Seçimimiz Var… (28 Mayıs 2023)
Naçizane geçmişte koalisyon hükümetlerinin sancılı dönemlerini yaşayan ve türlü türlü sıkıntılara tanık olan aydın bir yurttaşım. Dilimiz, dinimiz, tarihimiz, geleneğimiz, göreneğimiz hülasa kültürümüz varlık sebebimizdir. İnanıyorum ki yaş ortalaması 35-40 olanlar da o ızdıraplı günleri hatırlayacaklardır.
Bizim kültürümüzde yaşlılara ayrı bir hürmet ve saygı anlayışı vardır. Nedeni ise onların hayat tecrübelerinden istifade edebilmemizdir. Onlara biz bilge (bilgili-tecrübeli) insanlar deriz. Bu bakımdan hayatta olan büyüklerimizde tecrübelerini, bilgi birikimlerini gençlerle paylaşmalıdırlar. Bizlerde geçmişimizi dosdoğru araştırmalı ve yeniliklere açık olmalıyız. Edindiğimiz bilgi birikimlerimizle bir mum ışığı kadar da olsa etrafımızı aydınlatmalıyız. Aksi takdirde insanlık vasfımızdan uzak, ilimden, bilimden yoksun diğer yaşayan canlılardan farkımız olmaz.
- Manevi Değerlerimizin, Kültürümüzün Temeli Saygı ve Sevgidir…
Yunus Emre’nin dizelerinde ifade ettiği gibi: ”ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır. Okumaktan murat ne? Kişi Hakk’ı bilmektir. Çün okudun bilmezsin, ha bir kuru emektir. Okudum, bildim deme, çok tâat kıldım deme, eğer Hakk’ı bilmezsen, abes yere gelmektir.” Sevgi ve hoşgörünün sembolü Yunus Emre’nin mısralarındaki bu güzel nasihatlerden nasibimizi almalıyız.
Bu ve benzeri tespitlerimin belki karşılığı olmayabilir, fakat ben yazmaya devam edeceğim. Unutmayalım ki kocaman bir ormanı bir kibrit çöpü kül ettiğini, kocaman bir kazan sütün ise bir damla zehirle bozulduğu gerçeğini göz ardı etmeyelim. Erken teşhis hayat kurtarır. Unutmayalım! Lider lokomotiftir.
- Sağlık, huzur ve umut dolu günler dilerim.