Nuh Tiyatro Topluluğu, Pendik de genç ve yetişkin oyuncuların birlikte sahne aldığı “Mutluluk Fabrikası” isimli tiyatro oyununun ikinci gösterimini gerçekleştirdi. 2017 yılından beri gerçekleştirdikleri oyunculuk ve yazarlık atölyeleriyle özgün tiyatro çalışmalarına imza atan topluluk, yeni oyunlarıyla hafızalarda yer etmeye devam ediyor.
Oyunun izleyicilerinden edebiyat öğretmeni ve yazar Güvercin Gündoğdu, Mutluluk Fabrikası ve Nuh Tiyatro Topluluğu ile ilgili düşüncelerini bizimle paylaştı.
Esenyalı’da bir lise konuşuluyor bugünlerde…
Yaptıkları bahçe duvarlarını aşmış. Yaşlıların, gençlerin, çoçukların kulaklarına çalınmış. Ne mi yapmışlar? “Mutluluk Fabrikası” kurmuşlar. Çocuklar için kurduk, gelip bir görürseniz seviniriz, dediler. Yalnız Fabrikayı öyle bir kurmuşlar ki tam takır işliyor. Bir kapısından giriyorsun hop müzikal havası. Başka bir kapıdan kafanı şöyle bir uzatıyorsun; yetişkinler de çocuklar birlikte kahkahalara boğulmuş. Bir anda içine çekiveriyor izleyiciyi. Bir adım geriden son kez dönüp bakıyorsun fabrikaya bacasından İnce bir duman tütüyor. İnce mesajı çocukların baş hizasından yukarıya yerleştirmişler. Melodram yapmadan didaktik mesajlardan ırak. İnce bir dumana yüklemişler. Göze sokulmadan burun ucuyla hissettiren sanat gerçek sanattır. Bütün bunları kim mi yapmış? Devlet tiyatrolarında oynayacak nitelikte olup oyunculuğa gönül vermiş, eldeki kısıtlı imkanlarla muhteşem kostümler çıkarmış bir grup yetenekli genç ve onların biricik, en az onlar kadar sanata gönül vermiş kıymetli Akif hocaları. Tekrarı olursa “Mutluluk Fabrikası”nın kapısından içeri mutlaka bir girin etrafında gezinin uzaktan bacasından tüten dumanı da seyredin.
Topluluğun üyelerinden Rabia Ciritci’de oyunla ilgili duşüncelerini bizimle paylastı: Çocuk, genç, yaşlı fark etmeden izleyen herkesin yüzünde tebessüm oluşturan bir gösteriye şahit oldum. Gösterinin interaktif olması, konukların oyuncuların yaptığı danslara bizimle birlikte eşlik etmeleri, işlenen konuya onlarla birlikte doğaçlama cevaplar vermek bizi oyunun içine dahil etti. Tiyatronun görünmeyen kahramanları olan sahne arkası ekibimize de büyük bir motivasyon oldu. Bu anlara şahit olmamı sağlayan hocam Mehmet Akif Çanakçı’yı ve gerek sahne önünde gerek sahne arkasında çalışarak bu güzel geceye imza atmamızı sağlayan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hepimiz harika bir iş çıkarmışız.
“Tiyatro hayatın aynasıdır” düsturuyla emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz…
ANADOLU YAKASI HABER