- Doğaseverlerin gezip, görmesi, havasını teneffüs etmesi gereken dağın zirvesinde doğa harikası 7 göl.
Mustafa ÇERÇİ /Haber Müdürü – Bir gezinin ardından…
Bu güzel belde adını dağın tepesinde oluşan doğal 7 gölden almaktadır. Ayrıca Yedigöller ve çevresinin jeolojik oluşumları ile jeo-turizm açısından da önemli bir bölge.
İstanbul’dan Bolu’ya 220 km yolu 2,5 saatte aldık. Bolu’dan 40 km mesafede bulunan Yedigöllere ise 2 saatte, dağın zirvesine bin bir heyecanla zor vardık. Adrenalini yaşamak isteyenlere bu geziyi tavsiye ederim. Yaşadığımız heyecanın tarifi mümkün değil, yaşamak gerek.
Milli Parkın içindeki göllerin adlarını unutmamak için cep ajandama not etmiştim. Bu göller; “ Büyükgöl, Nazlıgöl, Seringöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl ve Sazlıgöl’dür. Bu göllerin en büyüğü ise Büyükgöl’dür. Bu güzel doğada biri diğerinden güzel 236 adet bitki türü ile çok çeşitli ağaçlar bulunmaktadır. Yabani hayvanlar buraya apayrı bir güzellik ve canlılık katmaktadır.
- Bu güzel doğa harikası mekana doğa cenneti desem mübalağa yapmamış olurum.
Yedigöller Milli Parkı’nın güneyindeki oldukça yüksek Kapankaya Tepesi’ne buranın bir diğer adı ‘Manzara Seyir Yeri’ne çıkılarak gölleri ve vadideki eşsiz peyzaj güzelliklerini seyretmek ayrı bir zevk veriyor insana. Parkın ziyarete en uygun zamanı Nisan – Kasım ayları arasında olup fotoğraf meraklısı ziyaretçiler için bulunmaz bir fırsat sunmaktadır. Manzara fotoğrafı çekmek içinde içinde en uygun zaman Ekim ve Kasım aylarıdır.
Ormanlarımızı ve doğal güzelliklerimizi korumak, genç kuşaklara doğa sevgisi aşılamak çağdaş dünyamızın vazgeçilmez bir ödevi olmalıdır. Sevmeden, sevdirmeden cennet vatanımızı ve ona bin bir renk katan doğal güzelliklerimizi korumamız mümkün değildir. Temiz çevrenin uygarlığın göstergesi olduğu gerçeğini de göz ardı etmemeliyiz.
Cennet vatanımızın her yöresinin ayrı bir güzelliğinin ve ayrı bir özelliğinin olduğu gerçeğini unutmayalım. Bu duygu ile gezelim, görelim ve güzel yurdumuzu tanıyıp daha çok sevelim.